1. Πώς ενημερώνομαι για τη διαδικασία της ΔΩΡΕΑΣ ομφαλοπλακουντιακού αίματος;
  Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 16:00, καθώς και κάθε Τρίτη στις 11:30 πραγματοποιούνται σεμινάρια στον χώρο του ΙΙΒΕΑΑ. Εξαιρούνται οι επίσημες αργίες κάθε έτους. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται χωρίς ραντεβού.
   
 2.  Έχω παρακολουθήσει το σεμινάριο σε προηγούμενη γέννα, χρειάζεται να το παρακολουθήσω ξανά;
  Δεν είναι απαραίτητη η φυσική σας παρουσία στο ΙΙΒΕΑΑ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο διαδικτυακά μέσα από την ιστοσελίδα μας http://hcbb.bioacademy.gr/diadiktiaki-enimerosi. Είναι όμως απαραίτητη η συμπλήρωση του εντύπου «Έγκριση Καταλληλότητας Υποψηφίου Δότη» για την παραλαβή του εξοπλισμού συλλογής.
   
 3. Τι γίνεται στην περίπτωση που η μητέρα δεν μπορεί να παρευρεθεί στο σεμινάριο; Μπορεί κάποιος άλλος να παραλάβει τον εξοπλισμό;
  Σε περίπτωση που η υποψήφια μητέρα δότρια δεν μπορεί να παρευρεθεί στο σεμινάριο που πραγματοποιείται στο ΙΙΒΕΑΑ, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει διαδικτυακά την ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδα μας. Ο εξοπλισμός θα σταλεί με courier με δικά της έξοδα αποστολής.
   
 4. Υπάρχει κόστος για την οικογένεια αν κάποιος επιλέξει μόνο την διαδικασία της Δωρεάς;
  ΌΧΙ! Δεν υπάρχει καμία χρέωση σε εσάς και στο ασφαλιστικό σας ταμείο.
   
 5. Θα πρέπει ο εξοπλισμός να επιστρέφει πάντα πίσω στο ΙΙΒΕΑΑ, ακόμα και αν δεν έχει χρησιμοποιηθεί;
  ΝΑΙ! Ο εξοπλισμός πρέπει να επιστρέφεται πάντα πίσω στο ΙΙΒΕΑΑ.
   
 6. Υπάρχουν παράγοντες απόκλισης από την διαδικασία της Δωρεάς;
  Στις περιπτώσεις δωρεάς ωαρίου, δωρεάς σπέρματος καθώς επίσης και αν πρόκειται για παρένθετη μητέρα, η δωρεά του αίματος δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Επίσης η μητέρα δότρια δεν πρέπει να είναι φορέας κάποιου σοβαρού μεταδιδόμενου νοσήματος (π.χ. HIV, ηπατίτιδας κ.α.).