Επιστήμονες στις ΗΠΑ και στην Ισπανία ανακάλυψαν ένα νέο, άγνωστο έως σήμερα, τύπο πολυδύναμων βλαστικών κυττάρων, που είναι ικανά να εξελίσσονται σε οποιοδήποτε είδος εξεδικευμένου κυττάρου. Η ανακάλυψη ανοίγει νέες δυνατότητες στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής.... (Διαβάστε περισσότερα εδώ, 18-05-2015, Πηγή:ΣΚΑΙ)

Εδώ και μία δεκαετία η Cleveland Clinic εκδίδει το «Top 10 των Ιατρικών Καινοτομιών», ενώ η «βαθμολογία» στην πρόβλεψη των πιο σημαντικών εξελίξεων είναι πολύ καλή.

Από τις κινητές μονάδες αντιμετώπισης εγκεφαλικών επεισοδίων, πρωτοποριακά εμβόλια και φάρμακα, ανώδυνες εξετάσεις αίματος και ακτινοθεραπείες στη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων δείτε ποιες είναι συνοπτικά οι ιατρικές εξελίξεις που έχουν όλες τις πιθανότητες με το μέρος τους να κάνουν τη διαφορά στην φροντίδα των ασθενών το 2015! .... Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

Σουηδοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι έκαναν σημαντική πρόοδο στη θεραπεία της νόσου Πάρκινσον, καθώς κατάφεραν, με τη βοήθεια βλαστικών κυττάρων, να ανατρέψουν.... (Διαβάστε περισσότερα στο "ΣΚΑΙ", 07-11-2014)

 

Ομάδα επιστημόνων, με Ελληνική συμμετοχή, στο Ιατρικό Κέντρο Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ανέπτυξε μία νέα, αποτελεσματικότερη τεχνική για την δημιουργία επαγόμενων βλαστικών κυττάρων (induced pluripotent stem cells, iPS) απο κύτταρα ενηλίκων. Διαπίστωσαν δε ότι αν αντί ωρίμων κυττάρων χρησιμοποιηθούν αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα η επιτυχία της τεχνικής τους αγγίζει το 100%. Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο "Βήμα" εδώ.

Ενας ιάπωνας ασθενής με μια άκρως σοβαρή οφθαλμική πάθηση που οδηγεί σε τύφλωση θα γίνει σύντομα ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο ο οποίος θα λάβει πειραματική θεραπεία κυττάρων iPS...(Διαβάστε περισσότερα στο "Βήμα", 11-09-2014)

Ενα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη νέων μυών που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση ασθενειών που πλήττουν το μυϊκό  σύστημα έκαναν επιστήμονες στις ΗΠΑ...(Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο της Δημοκρατίας 10-09-2014)