Οικογενειακή Φύλαξη Μεσεγχυματικών Κυττάρων, εξοπλισμός, πληρωμές - Τί πρέπει να γνωρίζω;

dsc 0168

Για ποιο λόγο να προχωρήσω σε φύλαξη ιστού του ομφαλίου λώρου;

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του ιστού του ομφαλίου λώρου σε μεσεγχυματικά κύτταρα, τα οποία μελλοντικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση σοβαρών νοσημάτων και ασθενειών. Η δυνητική ικανότητα των μεσεγχυματικών κυττάρων να περιορίζουν τη φλεγμονή (ανοσορρυθμιστική - αντιφλεγμονώδης δράση), αλλά και της ικανότητάς τους να προκαλούν την αναγέννηση ιστών, χρησιμοποιούνται ήδη ερευνητικά ως κυτταρική θεραπεία για την αντιμετώπιση διαφόρων νοσημάτων. Με την εξέλιξη δε της έρευνας και της τεχνολογίας, ενδέχεται οι εφαρμογές των κυττάρων αυτών να αποτελέσουν καθιερωμένη θεραπευτική μέθοδο στο προσεχές μέλλον.

Πώς μπορώ να ενημερωθώ για τη φύλαξη ιστού ομφαλίου λώρου και να προμηθευτώ τον απαραίτητο εξοπλισμό;

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μόνο ένα φιαλίδιο τύπου FALCON το οποίο θα παραλάβετε από την ενημέρωση μαζί με μια σύμβαση (εις διπλούν).

Η ενημέρωση για τις Κυτταρικές Θεραπείες και την οικογενειακή φύλαξη μεσεγχυματικών κυττάρων γίνεται παράλληλα με την ενημέρωση για τη δωρεά του ομφαλοπλακουντιακού αίματος:

  1. Για τους κατοίκους εντός Αττικής: Η ενημέρωση πραγματοποιείται στο ισόγειο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
  2. Για τους κατοίκους εκτός Αττικής: Για όσους αδυνατούν να προσέλθουν στο ΙΙΒΕΑΑ, η ενημέρωση πραγματοποιείται από τηλεφώνου (πατήστε εδώ για τα ωράρια λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου) και ο εξοπλισμός συλλογής αποστέλλεται ταχυδρομικώς, με χρέωση του παραλήπτη. Επιπλέον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της επαρχίας η Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος παρέχει τη δυνατότητα διαδικτυακής ενημέρωσης.

Πώς και πότε γίνεται η μεταφορά και παράδοση του τμήματος του ομφαλίου λώρου;

Για πληροφορίες σχετικά με την παράδοση του οφιαλιδίου με το τμήμα του Ομφαλίου λώρο πατήστε εδώ.

Η σύμβαση που συνοδεύει το δείγμα θα πρέπει να είναι συμπληρωμένη είς διπλούν. Μετά την κατάθεση του χρηματικού ποσού οι γονείς παραλαμβάνουν: Tην μια σύμβαση υπογεγραμμένη, Aπόδειξη πληρωμής και Βεβαίωση καλλιέργειας και Κρυοκατάψυξης των μεσεγχυματικών κυττάρων του παιδιού τους.

Πώς πραγματοποιείται η πληρωμή της οικογενειακής φύλαξης ιστού ομφαλίου λώρου για την μελλοντική απομόνωση μεσεγχυματικών κυττάρων;

Για πληροφορίες σχετικά με τις μεθόδους πληρωμής πατήστε εδώ