fact netcord

Νέο Πρόγραμμα Ενημερώσεων

Αγαπητοί Γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από 1η Ιανουαρίου 2018 τα ενημερωτικά σεμινάρια Δωρεάς ομφαλοπλακουντιακού αίματος θα πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ κάθε Τετάρτη στις 16:00.

Όσοι γονείς επιθυμούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά το σεμινάριο μπορούν να επισκεφθούν τον παρακάτω ιστότοπο: http://hcbb-eclass.bioacademy.gr/index.php/layout/donor-reg?view=form

Οι γονείς που παρακολουθούν τα ενημερωτικά σεμιναρία μέσω διαδικτύου, θα έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν το υλικό συλλογής τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) μεταξύ 09:00 και 15:00.

ΥΠΟΘΕΣΗ "STEM HEALTH HELLAS"

Σχετικά με την υπόθεση της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης «βλαστοκυττάρων» “Stem Health Hellas” καθημερινά δεχόμαστε τηλεφωνήματα από μελλοντικούς γονείς, οι οποίοι ανησυχούν για την αξία της ΔΩΡΕΑΣ του ομφαλοπλακουντιακού αίματος.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε πως η Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (ΕΛΤΟΠΑ) του ΙΙΒΕΑΑ συνεχίζει με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης να παρέχει την καλύτερη δυνατή γνώση και ενημέρωση προς τους μελλοντικούς γονείς για την αξία της ΔΩΡΕΑΣ του ομφαλοπλακουντιακού αίματος.Οι μελλοντικοί γονείς θα πρέπει να έχουν εμπεριστατωμένη γνώση και διαμορφωμένη άποψη, πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια αναφορικά με το συγκεκριμένο βιολογικό υλικό

Θέλουμε να τονίσουμε πως η ΕΛΤΟΠΑ διαθέτει άδεια από το Υπουργείο Υγείας, καθώς και το ότι είναι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ που έχει διαπίστευση από τον Παγκόσμιο φορέα διαπίστευσης κυτταρικών θεραπειών «FACT-NetCord».

Οι γονείς θα πρέπει να «αγκαλιάσουν» τη διαδικασία της ΔΩΡΕΑΣ του ομφαλοπλακουντιακού αίματος, καθώς είναι μια κοινωνική πράξη με σκοπό τη βοήθεια στον συνάνθρωπο που πάσχει από σοβαρά αιματολογικά, γενετικά ή μεταβολικά νόσηματα. Αναφέρεται πως υπάρχουν επιφυλαξεις απο επιστημονικές εταιρείες και Ιατρούς αιματολόγους-μεταμοσχευτες σχετικά με την αυτόλογη μεταμόσχευση του ομφαλοπλακουντιακού αίματος, εκτός από την σπάνια περίπτωση της απλαστικής αναιμίας (1:250,000). Οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αυτόλογης χρήσης του ομφαλοπλακουντιακού αίματος δεν είναι εμπεριστατωμένη επιστημονικά και βρίσκεται σε στάδιο κλινικής μελέτης χωρίς ακόμη κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Στην ΕΛΤΟΠΑ πραγματοποιούνται ενημερωτικά σεμινάρια κάθε:

Τετάρτη στις 16:00

Οι γονείς που  παρακολουθούν τα ενημερωτικά σεμιναρία μέσω διαδικτύου, θα έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν το υλικό συλλογής τις εργάσιμες ημέρες μεταξύ 09:00 και 15:00

Πρόγραμμα ενημερώσεων Αυγούστου

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις 14/8/2017 και 15/08/2017 δεν θα πραγματοποιηθούν οι ενημερώσεις.

Διαπίστευση της Ελληνικής Τράπεζας Ο.Π.Α του ΙΙΒΕΑΑ

fact netcord accreditation

Χάρη στις εντατικές προσπάθειες του επιστημονικού προσωπικού της, η Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος του ΙΙΒΕΑΑ ανανέωσε το Πιστοποιητικό Διαπιστευμένης Ποιότητας (“FACT Accreditation”) από το Διεθνή Οργανισμό Διαπίστευσης Κυτταρικών Θεραπειών (Foundation for the Accreditation of Cellular Therapy, FACT), ο οποίος εδράζεται στις Η.Π.Α (University of Nebraska Medical Center) και έχει σαν σκοπό την ΠΡΟΩΘΗΣΗ της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ στην φροντίδα των ασθενών, αλλά και στην εργαστηριακή πρακτική που σχετίζεται με τις κυτταρικές θεραπείες. Η Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού αίματος είναι μία από τις 48 διαπιστευμένες τράπεζες παγκοσμίως!!!

efi

Επίσης, το Εργαστήριο Ανοσογενετικής και Ιστοσυμβατότητας της Ελληνικής Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος του ΙΙΒΕΑΑ ανανέωσε τη Διαπίστευση του, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ανοσογενετικής (European Federation for Immunogenetics). Το εργαστήριο είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην ΕΛΛΑΔΑ που εφαρμόζει την πρωτοποριακή τεχνολογία αλληλούχισης του DNA νέας γενιάς (next generation sequencing technology). http://www.efiweb.eu/…/acc…/efi-accredited-laboratories.html

WMDA new

Τέλος, η Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος του ΙΙΒΕΑΑ διαπιστεύθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό World Marrow Donor Association και θεωρείται ως “WMDA Qualified Registry” (Παγκόσμια Δεξαμενή) για ομφαλοπλακουντιακό αίμα. https://www.wmda.info/professionals/accreditation

DSC05276 hcbb1

Οι συντελεστές της επιστημονικής μας ομάδας:

Αικατερίνη Σταυροπούλου-Γκιόκα, Ανδρέας Παπασσάβας, Φάνης Χατζησταματίου, Στάθης Μιχαλόπουλος, Έφη Παναγούλη, Γιάννα Γόντικα, Παναγιώτης Μαλλής, Ζέττα Δήμου, Έλενα Μαρκογιάννη, Χρυσάνθη Σαλιαγκοπούλου, Ελεάνα Γεωργίου, Έφη Λούπη, Λουίζα Ποταμίτη και Μελίνα Ντίνου.

ΒΛΑΒΗ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Αγαπητοί γονείς,


θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω βλάβης στις τηλεφωνικές γραμμές της ευρύτερης περιοχής, στην οποία στεγάζεται το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, είναι αδύνατη η τηλεφωνική επικοινωνία μέχρι και την Παρασκευή 30/6/2017. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, πηγαίνοντας στην καρτέλα Επικοινωνία και στέλνοντας e-mail. Θα απαντήσουμε άμεσα!

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Ωράριο Τράπεζας

Δευτέρα έως Παρασκευή
9:00 - 15:00

Ενημέρωση Κοινού

Κάθε Tετάρτη στις 16:00
ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ