fact netcord

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Αγαπητοί Γονείς,

Στο πλαίσιο της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και κατόπιν οδηγιών από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ τα επιμορφωτικά σεμινάρια της Ελληνικής Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 16:00, μέχρι νεότερης ειδοποίησης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένα τα επιμορφωτικά σεμινάρια στην ιστοσελίδα:

https://hcbb.bioacademy.gr/index.php?option=com_sppagebuilder&view=page&layout=edit&id=20

Επίσης, μπορείτε να παραλάβετε την ισοθερμική τσάντα κάνοντας αίτηση στην παρακάτω ιστοσελίδα:

https://hcbb.bioacademy.gr/index.php?option=com_users&view=registration&Itemid=110

Για οποιαδήποτε άλλη απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στον τηλεφωνικό αριθμό 210-6597697 ή μέσω e-mail στο info-hcbb@bioacademy.gr

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

 

Εορταστικό Ωράριο

Αγαπητοί Γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στις 26 Δεκεμβρίου (ημέρα Τετάρτη) και στις 2 Ιανουαρίου (ημέρα Τετάρτη) δε θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις για τη δωρεά του ομφαλοπλακουντιακού αίματος και τη φύλαξη ομφαλίου λώρου.

Επίσης, την 1η Ιανουαρίου 2019, ημέρα Τρίτη (Πρωτοχρονιά) η Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Δείγματος θα παραμείνει κλειστή και δε θα δεχθεί κανένα βιολογικό υλικό. Για τους τοκετούς που θα πραγματοποιηθούν από το μεσημέρι της Παραμονής Πρωτοχρονιάς (31 Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα) έως και το βράδυ της Πρωτοχρονιάς (1η Ιανουαρίου, ημέρα Τρίτη) οι γονείς καλούνται να φέρουν το δείγμα το πρωί (09:00) της Τετάρτης (2 Ιανουαρίου).

Συνοπτικά:

Τρίτη 25/12/2018 Παράδοση Βιολογικού Υλικού 10:00-14:00

Τετάρτη 26/12/2018 Παράδοση Βιολογικού Υλικού 10:00-14:00. ΔΕ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Τρίτη 01/01/2019 Η Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος θα παραμείνει Κλειστή

Τετάρτη 02/02/2019 Παράδοση Βιολογικού Υλικού 09:00-15:00. ΔΕ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Καλές Γιορτές!!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ FACT

Αγαπητοί Γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 17 Ιουλίου 2018, η Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ τράπεζα ομφαλικών μοσχευμάτων στον Ελλαδικό χώρο διαπιστευμένη από τον Διεθνή οργανισμό FACT, που εξασφάλισε την Άδεια Λειτουργίας από το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση με Αριθμ. Α3γ/οικ. 18092 "Όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας Τραπεζών Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (ΟπΑ)".

ΥΠΟΘΕΣΗ "STEM HEALTH HELLAS"

Σχετικά με την υπόθεση της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης «βλαστοκυττάρων» “Stem Health Hellas” καθημερινά δεχόμαστε τηλεφωνήματα από μελλοντικούς γονείς, οι οποίοι ανησυχούν για την αξία της ΔΩΡΕΑΣ του ομφαλοπλακουντιακού αίματος.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε πως η Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (ΕΛΤΟΠΑ) του ΙΙΒΕΑΑ συνεχίζει με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης να παρέχει την καλύτερη δυνατή γνώση και ενημέρωση προς τους μελλοντικούς γονείς για την αξία της ΔΩΡΕΑΣ του ομφαλοπλακουντιακού αίματος.Οι μελλοντικοί γονείς θα πρέπει να έχουν εμπεριστατωμένη γνώση και διαμορφωμένη άποψη, πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια αναφορικά με το συγκεκριμένο βιολογικό υλικό

Θέλουμε να τονίσουμε πως η ΕΛΤΟΠΑ διαθέτει άδεια από το Υπουργείο Υγείας, καθώς και το ότι είναι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ που έχει διαπίστευση από τον Παγκόσμιο φορέα διαπίστευσης κυτταρικών θεραπειών «FACT-NetCord».

Οι γονείς θα πρέπει να «αγκαλιάσουν» τη διαδικασία της ΔΩΡΕΑΣ του ομφαλοπλακουντιακού αίματος, καθώς είναι μια κοινωνική πράξη με σκοπό τη βοήθεια στον συνάνθρωπο που πάσχει από σοβαρά αιματολογικά, γενετικά ή μεταβολικά νόσηματα. Αναφέρεται πως υπάρχουν επιφυλαξεις απο επιστημονικές εταιρείες και Ιατρούς αιματολόγους-μεταμοσχευτες σχετικά με την αυτόλογη μεταμόσχευση του ομφαλοπλακουντιακού αίματος, εκτός από την σπάνια περίπτωση της απλαστικής αναιμίας (1:250,000). Οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αυτόλογης χρήσης του ομφαλοπλακουντιακού αίματος δεν είναι εμπεριστατωμένη επιστημονικά και βρίσκεται σε στάδιο κλινικής μελέτης χωρίς ακόμη κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Στην ΕΛΤΟΠΑ πραγματοποιούνται ενημερωτικά σεμινάρια κάθε:

Τετάρτη στις 16:00

Οι γονείς που  παρακολουθούν τα ενημερωτικά σεμιναρία μέσω διαδικτύου, θα έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν το υλικό συλλογής τις εργάσιμες ημέρες μεταξύ 09:00 και 15:00

Διαπίστευση της Ελληνικής Τράπεζας Ο.Π.Α του ΙΙΒΕΑΑ

fact netcord accreditation

Χάρη στις εντατικές προσπάθειες του επιστημονικού προσωπικού της, η Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος του ΙΙΒΕΑΑ ανανέωσε το Πιστοποιητικό Διαπιστευμένης Ποιότητας (“FACT Accreditation”) από το Διεθνή Οργανισμό Διαπίστευσης Κυτταρικών Θεραπειών (Foundation for the Accreditation of Cellular Therapy, FACT), ο οποίος εδράζεται στις Η.Π.Α (University of Nebraska Medical Center) και έχει σαν σκοπό την ΠΡΟΩΘΗΣΗ της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ στην φροντίδα των ασθενών, αλλά και στην εργαστηριακή πρακτική που σχετίζεται με τις κυτταρικές θεραπείες. Η Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού αίματος είναι μία από τις 48 διαπιστευμένες τράπεζες παγκοσμίως!!!

efi

Επίσης, το Εργαστήριο Ανοσογενετικής και Ιστοσυμβατότητας της Ελληνικής Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος του ΙΙΒΕΑΑ ανανέωσε τη Διαπίστευση του, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ανοσογενετικής (European Federation for Immunogenetics). Το εργαστήριο είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην ΕΛΛΑΔΑ που εφαρμόζει την πρωτοποριακή τεχνολογία αλληλούχισης του DNA νέας γενιάς (next generation sequencing technology). http://www.efiweb.eu/…/acc…/efi-accredited-laboratories.html

WMDA new

Τέλος, η Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος του ΙΙΒΕΑΑ διαπιστεύθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό World Marrow Donor Association και θεωρείται ως “WMDA Qualified Registry” (Παγκόσμια Δεξαμενή) για ομφαλοπλακουντιακό αίμα. https://www.wmda.info/professionals/accreditation

DSC05276 hcbb1

Οι συντελεστές της επιστημονικής μας ομάδας:

Αικατερίνη Σταυροπούλου-Γκιόκα, Ανδρέας Παπασσάβας, Φάνης Χατζησταματίου, Στάθης Μιχαλόπουλος, Έφη Παναγούλη, Γιάννα Γόντικα, Παναγιώτης Μαλλής, Ζέττα Δήμου, Έλενα Μαρκογιάννη, Χρυσάνθη Σαλιαγκοπούλου, Ελεάνα Γεωργίου, Έφη Λούπη, Λουίζα Ποταμίτη και Μελίνα Ντίνου.

Ωράριο Τράπεζας

Δευτέρα έως Παρασκευή
9:00 - 15:00

Ενημέρωση Κοινού

Τηλεφωνική ενημέρωση & Online