A. ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. Πώς ενημερώνομαι για τη διαδικασία της ΔΩΡΕΑΣ ομφαλοπλακουντιακού αίματος;
Κάθε Τετάρτη στις 16:00, πραγματοποιούνται σεμινάρια στον χώρο του ΙΙΒΕΑΑ. Εξαιρούνται οι επίσημες αργίες κάθε έτους. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται χωρίς ραντεβού.

2. Έχω παρακολουθήσει το σεμινάριο σε προηγούμενη γέννα, χρειάζεται να το παρακολουθήσω ξανά;
Δεν είναι απαραίτητη η φυσική σας παρουσία στο ΙΙΒΕΑΑ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο διαδικτυακά πηγαίνοντας στην καρτέλα "Σεμινάρια ενημέρωσης για τις υποψήφιες δότριες". Είναι όμως απαραίτητη η συμπλήρωση του εντύπου «Έγκριση Καταλληλότητας Υποψηφίου Δότη» για την παραλαβή του εξοπλισμού συλλογής.

3. Τι γίνεται στην περίπτωση που η μητέρα δεν μπορεί να παρευρεθεί στο σεμινάριο; Μπορεί κάποιος άλλος να παραλάβει τον εξοπλισμό;
Σε περίπτωση που η υποψήφια μητέρα δότρια δεν μπορεί να παρευρεθεί στο σεμινάριο που πραγματοποιείται στο ΙΙΒΕΑΑ, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει διαδικτυακά την ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδα μας. Ο εξοπλισμός θα σταλεί με courier με δικά της έξοδα αποστολής.

4. Υπάρχει κόστος για την οικογένεια αν κάποιος επιλέξει μόνο την διαδικασία της Δωρεάς;
ΌΧΙ! Δεν υπάρχει καμία χρέωση σε εσάς και στο ασφαλιστικό σας ταμείο.

5. Θα πρέπει ο εξοπλισμός να επιστρέφει πάντα πίσω στο ΙΙΒΕΑΑ, ακόμα και αν δεν έχει χρησιμοποιηθεί;
ΝΑΙ! Ο εξοπλισμός πρέπει να επιστρέφεται πάντα πίσω στο ΙΙΒΕΑΑ.

6. Υπάρχουν παράγοντες απόκλισης από την διαδικασία της Δωρεάς;
Στις περιπτώσεις δωρεάς ωαρίου, δωρεάς σπέρματος καθώς επίσης και αν πρόκειται για παρένθετη μητέρα, η δωρεά του αίματος δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Επίσης η μητέρα δότρια δεν πρέπει να είναι φορέας κάποιου σοβαρού μεταδιδόμενου νοσήματος (π.χ. HIV, ηπατίτιδας κ.α.).